Forsiden Artikler - Satser på BarentsWatch

- Satser på BarentsWatch

Informasjons- og overvåkningssystemet BarentsWatch er lagt inn i Nasjonal transportplan 2014–2023 (NTP) med 64 millioner kroner årlig.
Det er mer enn 3 år siden artikkelen ble oppdatert

Dermed kan prosjektet fortsette det målrettede arbeidet med å bygge et helhetlig overvåkings- og informasjonssystem for de norske kyst- og havområdene.

- 45 millioner kroner årlig i investeringer gir god forutsigbarhet, og er et viktig signal om langsiktig satsing på prosjektet, sier prosjektleder Frode Kjersem.

I tillegg til rammen for utvikling av tjenester og teknologi, legges det også opp til årlig å benytte 19 millioner kroner til drift og vedlikehold av BarentsWatch i perioden 2014–2023.

NTP: Hovedprioriteringer sjø

- Dette betyr en gjennomsnittlig årlig ramme på 64 millioner, noe som er helt i tråd med det prosjektet og Kystverket spilte inn til NTP. For BarentsWatch sine samarbeidspartnere betyr dette en anerkjennelse og en bekreftelse på en langsiktig satsing og gradvis utvikling i henhold til ambisjonene.

Ved å innlemme BarentsWatch i NTP har Regjeringen også sørget for en stabilitet for arbeidet som nå er godt igang.

- Regjeringen viser med all tydelighet at de ser på BarentsWatch som et viktig verktøy for informasjonsdeling og tjenesteutvikling på tvers av fag og etater. Det er gledelig å se at intensjonene fra tidligere blir fulgt opp i praksis, sier Kjersem.

Med NTP presenterer Regjeringen sin transportpolitikk for de neste ti årene. Meldingen legger blant annet opp til å stimulere og styrke sjøtransporten, gjennom tiltak som skal overføre gods fra vei til sjø. Også her kan BarentsWatch bidra.

Den allment tilgjengelige delen av informasjonssystemet BarentsWatch ble lansert i mai 2012. Portalen tilbyr informasjon i tekst og kart fra et dekningsområde som strekker seg godt ut over Norges kyst- og havområder. Temaene som dekkes er i tillegg til sjøtransport, havrett, fiskeri og havbruk, olje og gass, klima og miljø og informasjon og tjenester knyttet til havets ressurser.

For at våre tjenester skal bli nyttige og brukervennlige ønsker vi tilbakemeldinger fra deg som bruker. Det kan være ris, ros, spørsmål, ideer og andre ting. Vi setter stor pris på din hjelp.