Siden oppstarten i 1960 har messen vært en viktig nasjonal og internasjonal møteplass for fiskerinæringen. En av de som har vært tilstede på alle messene er Fiskeridirektoratet.- Vi er en av veldig få som har vært med på alle messer siden 1960. For oss er det viktig å komme i kontakt med våre brukere. Det er hovedgrunnen til at vi er der, sier Olav Lekve, kommunikasjonssjef i Fiskeridirektoratet.
Suppe og miniforedrag
Fagmessen har som vanlig fokus på teknologi og utstyr. I tillegg er den et møtested for bransjefolk, byråkrater og politikere. Fiskeridirektoratet er en av cirka 480 utstillere med eget program for messedagene.- Vi har egne folk på stand som er inne i de ulike sakene. Hvem som er på standen blir opplyst på vår nettside. Vi kommer også til å holde miniforedrag på ti minutter hver dag. Da presenterer vi nye ting, som for eksempel BarentsWatch. I tillegg serverer vi hver dag den berømte fiskesuppen vår. Det blir som oftest lang kø, men det synes vi bare er kjekt, sier Lekve.
Årets innovasjonspris
Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen står for den offisielle åpningen av messen tirsdag. Hun vil sammen med fiskeridirektør Liv Holmefjord dele ut Nor-Fishings Innovasjonspris 2012. Prisen deles ut for et produkt, en prosess eller annet konkret tiltak som skaper fornyelse, effektivisering, sikkerhet, miljø og kvalitet i fiskerinæringen. Lønnsomheten til ideen er også av betydning. Optimar Giske AS, IXBlue Industries S.A.S., og Furuno Norge AS, er de tre nominerte kandidatene som kan vinne prisen på 100.000 kroner.
Innovasjonsspekket seminar
Seminaret «Fremtidige muligheter innen fiskeriteknologi» på torsdag, ser ut til å være spekket med nyvinninger. Her blir det presentert nye trender innen utstyr for fiskerioperasjoner og foredlingsprosesser. Seminaret innledes av foredragsholdere fra forvaltning, forsking og industri. De vil gi tilhørerne et blikk inn i fremtiden og vise utviklingspotensialet for fiskerinæringen. Utstyrsleverandører avslutter seminaret med å vise frem noen av sine siste innovasjoner.
Skrevet av Willy Haram for BarentsWatch